Ako vyzeral Mergado Fest 2024

Mergado Fest si tento rok trhol hneď niekoľko rekordov. Vypredal sa ešte pred zahájením, nachystal cez 25 unikátnych prednášok a privítal historicky najväčší počet návštevníkov. Ako vyzeral 6. ročník našej vlajkovej akcie? A podarilo sa mu opäť dokázať, že kvalitné konferencie vieme aj na Morave?

Marketplaces a zase marketplaces

V poradí 6. ročník s dátumom konania 6. 6. – brnenský Mergado Fest tento rok jednoducho musel byť pekelne dobrý. Minimálne v tempe, akým celý deň plynul. Ako obvykle bez žiadnych zdržaní išli všetci po úvodnom slove rovno na vec. Prvý z 25 prednášok zahájil na hlavnom stage Adam Funiok z Pudeto, ktorý si vzal na mušku buzzword posledných rokov – marketplaces. Sú pre e‑shopárov hrozba alebo príležitosť? Čo od nich v nasledujúcich rokoch očakávať? A ako preraziť na Kauflande a Amazone? Týmto otázkam sa v priebehu dňa nevenoval len on, ale hneď niekoľko spíkrov. Tohtoročný Mergado Fest ukázal, že záujem o online trhoviská rozhodne neklesá.

Ako poraziť Temu a čo nám môže povedať psychológia o e‑shope

Na svoje si prišli aj markeťáci, ktorí čakali na horúce novinky zo sveta PPC. Libor Toporcer z Invelity sa podelil o triky na úspešnejšiu optimalizáciu P‑max kampaní, ostatní spíkri nevynechali tému Meta kampaní, poradili, ako prekonať gigantov, ako je Temu alebo či má stále zmysel vyhodnocovať kampane podľa PNO a ROAS.

Podobný úspech si vyslúžili aj prednášky, ktoré návštevníkov naučili, ako využiť psychologické poznatky k úspešnejšiemu e‑shopu či ako zostaviť produktové portfólio, ktoré e‑shopárom zarába a ktoré naopak nie.

Panelovka ako čerešnička na záver

Kafe, prednáška, koláč, prednáška. Repeat. Aj preto nemáme priestor na vyzdvihnutie všetkých 25 skvelých prednášok. Za zmienku ale ešte stojí novinka tohtoročného Mergado Festu – panelová diskusia. Do debatného ringu sme vpustili hneď 4 profíkov, aby nám prezradili, ako reagovať na dynamické zmeny trhu, budovať prosperujúcu firmu či rovnú marketingovú agentúru. Ostatne ako na iných prednáškach, ani na panelovke návštevníci nešetrili otázkami.

Čoskoro nájdete na našom blogu záznamy prednášok aj samotné prezentácie spikrov.

Traduje sa, že na Mergado Feste si každý nájde, čo ho zaujíma. Veľkorysé priestory Impact Hubu opäť ponúkli ideálnu príležitosť ako pre nadupaný program na 4 pódiách, tak pre príjemný networking s dobrou kávou či drinkom v ruke a skvelým výhľadom zo strešnej terasy. Zábrany zdržanlivejších potom definitívne zbúrala už tradične záverečná afterparty.

Veľmi ďakujeme partnerom a všetkým, čo ste nám pomohli vypredať tohtoročný Mergado Fest. Už teraz sa tešíme, ako s nami tromfnete ten nasledujúci.

Máte pripomienky, ktoré nám pomôžu urobiť Mergado Fest ešte lepší? Neváhajte sa o ne podeliť pomocou nášho dotazníku

Petra Marková

Slovenský trh a ľubozvučnú slovenčinu má v MERGADE na starosti content špecialistka Petra. Textuje, bloguje, prekladá a s vášňou tvorí obsah na sociálne siete. A keď práve nehľadá tie správne slová, venuje svoj čas bytovej džungli, pečeniu, kaviarňam alebo cestovaniu.